Provincie Gelderland gebruikt GeoWeb voor mutatiemeldingen

De provincie Gelderland beheert ongeveer 1.200 kilometer provinciale weg en gebruikt GeoWeb om verschillende werkprocessen in relatie tot deze beheertaak te ondersteunen en mobiel werken makkelijker te maken.

Het eerste werkproces dat met GeoWeb wordt ondersteund, is het invoeren en verwerken van zogenaamde mutatiemeldingen. GeoWeb wordt ingezet voor de veiligheidsschouw van wegen en voor de inventarisatie van knelpunten.

Koppeling tussen veldwerk en kantoor

Om de provinciale weg goed te beheren, is een actueel overzicht van alle objecten langs de weg noodzakelijk. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld lichtmasten, verkeerslichten, bermen, bomen en duikers. Al deze informatie wordt door het team GEO bijgehouden in de Grootschalige Topografie Gelderland (GTG), een kaart gebaseerd op het IMGeo- informatiemodel. Het actueel houden van deze GTG is voor GEO een grote uitdaging. In het geval van grote projecten, zoals de aanleg van een nieuwe rondweg krijgt GEO vanuit de projectorganisatie de beschikking over de nieuwe informatie. Kleinere aanpassingen, zoals de aanleg van uitritten of het planten van een aantal bomen, zijn echter niet altijd bij GEO bekend. Een groep medewerkers van de provincie die dagelijks alle wegen inspecteert, kan nu met behulp van GeoWeb eenvoudig de mutaties zelf in kaart brengen.

Vervolgens moet het werkproces om deze mutatiemeldingen in te meten en de GTG te actualiseren, in gang worden gezet. Daarbij is een koppeling tussen medewerkers in het veld en kantoor nodig. GeoWeb is bij uitstek geschikt, om juist deze werkprocessen slim en efficiënt te ondersteunen.

Invoeren, analyseren, inmeten en afmelden

De HTML5-viewer van GeoWeb, kan op een mobiele telefoon of tablet in het veld worden gebruikt om de mutatiemeldingen in te voeren. Dit kan door gebruik te maken van de GPS-positie,  beschrijvingen en foto’s. Deze mutatiemeldingen kunnen direct op kantoor binnen de Silverlight-viewer van GeoWeb worden geanalyseerd en ingepland voor de uitvoerende afdeling. Wanneer de mutatiemelding in het veld is ingemeten, kan deze ter plaatse worden afgemeld via GeoWeb.

Integrale informatievoorziening met GeoWeb

Het volledige werkproces wordt binnen hetzelfde GeoWeb-platform ondersteund. Op ieder moment kan alle informatie worden opgevraagd over een mutatiemelding,  zowel op de kaart als in een rapportage. De informatie over de mutatiemeldingen maakt binnen GeoWeb onderdeel uit van de integrale informatievoorziening binnen de provincie.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of over hoe GeoWeb voor uw organisatie ingezet kan worden?

Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer of komen langs voor een (vrijblijvende) demonstratie.

Zien is geloven

GeoWeb biedt oneindig veel mogelijkheden, om (big) data te koppelen aan geografische kaarten. Je kunt dit het beste zelf ontdekken door in de wereld van GeoWeb te stappen. Vraag daarom een gratis demo aan.

Gratis demo aanvragen