Home / Nieuws / 10 redenen waarom steeds meer gemeenten gebruikmaken van GeoWeb

10 redenen waarom steeds meer gemeenten gebruikmaken van GeoWeb

Al meer dan 60 gemeenten gebruiken GeoWeb voor het organisatiebreed en/of extern delen van ruimtelijke informatie. En daar zijn goede redenen voor. De 10 belangrijkste op een rij.

1. Standaard product, klaar voor de toekomst

Met GeoWeb ben je er zeker van dat je over de meest uitgebreide standaard web-GIS-oplossing beschikt, die is gebaseerd op het toekomstbestendige HTML5-platform. GeoWeb beschikt over rijke functionaliteit, is toegankelijk zonder plug-ins, en biedt integratiemogelijkheden met een veelvoud aan bestaande (en toekomstige) externe toepassingen. GeoWeb is ook perfect te combineren met bijvoorbeeld PDOK of eigen services.

2. Al jouw informatie delen via één applicatie

Gemeenten kunnen met GeoWeb snel en eenvoudig viewers inrichten voor het organisatiebreed delen van informatie. Zo kunnen verschillende afdelingen met dezelfde geo-informatie werken en kunnen medewerkers kaarten maken om hun werkzaamheden beter uit te voeren. De geo-informatie kan intern worden gebruikt, maar kan ook extern worden gecommuniceerd. En dat komt goed van pas nu burgers steeds meer verwachten van de informatievoorziening door gemeenten.

3. Vraaggerichte oplossing

GeoWeb is niet een ‘alles-in-één’ aanbodgerichte viewer die bepaalt wat de mogelijkheden zijn voor de eindgebruiker. Integendeel. GeoWeb is een vraaggerichte ‘op maat’ viewer die zich flexibel aanpast aan de wensen en eisen van jouw eindgebruikers. Zo weet je zeker dat de informatiebehoefte van de eindgebruikers leidend is en zij met GeoWeb de antwoorden krijgen die zij nodig hebben.

4. GeoWeb maakt een centraal beheerde GIS-omgeving mogelijk

Centraal beheerde GIS-omgevingen, waarbij één organisatie het beheer verzorgt voor andere gemeenten of organisaties, komen steeds vaker voor. Met GeoWeb is het mogelijk om alle GIS-informatie vanuit één centraal punt te beheren en aangesloten gemeenten gebruik te laten maken van een centraal beheerde viewer, met een eigen gemeenteprofiel en met de benodigde autorisaties. Hierdoor kunnen alle aangesloten gemeenten maximaal profiteren van de schaal- en efficiencyvoordelen.

5. Optimale samenwerking met ketenpartners

Gemeenten moeten regelmatig samenwerken met ketenpartners zoals Rijkswaterstaat, waterschappen en provincies. De meeste van die ketenpartners gebruiken ook GeoWeb. Door als gemeente GeoWeb te gebruiken opent zich een veelvoud aan mogelijkheden voor intensieve samenwerking en (her)gebruik van elkaars GIS-data.

6. Eenvoudig beheer

Het beheren van GeoWeb is met de nieuwste versie nog eenvoudiger geworden. De beheermodule is eenvoudig en intuïtief, maar tegelijkertijd zeer krachtig. Hierdoor kun je snel en eenvoudig viewers inrichten voor het organisatiebreed delen van informatie. Technische kennis heb je niet nodig en met de nieuwste versie van GeoWeb voldoe je aan de Nederlandse webrichtlijnen.

7. Supersnel zoeken

Moest je bij het raadplegen van complexe services wel eens lang wachten op zoekresultaten? Dat is nu verleden tijd. Met instant search biedt GeoWeb de mogelijkheid om grote hoeveelheden informatie vooraf te indexeren. Zodat de zoekresultanten veel sneller gevonden kunnen worden.

8. Meer analyse- en exportmogelijkheden

Het kan een uitdaging zijn om grote hoeveelheden data slim te gebruiken. Door de uitgebreide grafiekopties biedt GeoWeb een veelvoud aan mogelijkheden voor het analyseren van ruimtelijke informatie. Cirkel-, staaf- en lijndiagrammen geven gemakkelijk en snel overzicht. Daarnaast biedt GeoWeb de mogelijkheid om gegevens te exporteren naar tal van uitwisselingsformaten, zoals shapefile, CSV, etc. Dit maakt de uitwisseling met andere applicaties nog eenvoudiger.

9. Uitbreiding van mobiel werken

Het nieuwe werken heeft een vlucht genomen en flexibiliteit wordt steeds belangrijker. GeoWeb 5 heeft een rijke HTML5-viewer waardoor je GeoWeb 5 altijd online en offline kunt raadplegen, waar je ook bent. Gewoon met je tablet of smartphone. Daarnaast biedt GeoWeb 5 standaard én out-of-the-box mogelijkheden voor het uitvoeren van inventarisaties en inspecties. Voor buiten in het veld, waarbij je ook eenvoudig foto’s kunt uploaden en koppelen.

10. Een Nederlandse oplossing voor Nederlandstalige organisaties

GeoWeb is een in Nederland ontwikkelde oplossing voor Nederlandstalige organisaties. En dat is wel zo makkelijk. Je hebt het gemak van een Nederlandstalige helpfunctie en gebruikersinterface. En je bent verzekerd van Nederlandstalige documentatie, ondersteuning en expertise. Daarnaast maakt je deel uit van een omvangrijke en actieve gebruikersgroep waarmee wij intensief contact onderhouden via onze nieuwsbrieven, LinkedIn-groepen en onze jaarlijkse Gebruikersdag.

Zien is geloven

GeoWeb biedt oneindig veel mogelijkheden om (big) data te koppelen aan geografische kaarten. Je kunt dit het beste zelf ontdekken door in de wereld van GeoWeb te stappen. Maak je nog geen gebruik van GeoWeb, maar wil je graag weten welk voordeel je in jouw eigen organisatie zou kunnen behalen? Vraag de gratis demolicentie aan en neem vrijblijvend contact met ons op voor een nadere toelichting.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36