Home / Nieuws / Enorme tariefverhoging biedt gemeenten kansen voor vergelijk WebGIS

Enorme tariefverhoging biedt gemeenten kansen voor vergelijk WebGIS

Verontwaardiging overheerst bij veel gemeenten vanwege een aangekondigde forse tariefverhoging voor hun GIS-applicatie. Maar overstappen is duur en enorm veel gedoe, toch? 1 ding is zeker: blijven zitten is duurder. Het is een kans om WebGIS-oplossingen kritisch te vergelijken en dan ga je niet over één nacht ijs. Met een gratis demolicentie kun je GeoWeb uitproberen, geheel vrijblijvend. Meer dan 60 gemeenten gebruiken deze WebGIS-oplossing. En daar zijn goede redenen voor.

GeoWeb is een WebGIS-oplossing van Sweco en Esri Nederland. Meer dan 130 organisaties gebruiken GeoWeb voor het organisatie breed en/of extern delen van ruimtelijke informatie, de 10 belangrijkste redenen op een rij:

1. Standaard product, klaar voor de toekomst

GeoWeb is een uitgebreide standaard WebGIS-oplossing, gebaseerd op het toekomstbestendige HTML5-platform. Toegankelijk zonder plug-ins en met integratiemogelijkheden met externe toepassingen. Perfect te combineren met bijvoorbeeld PDOK of eigen services. Wij investeren het hele jaar door in de ontwikkeling van GeoWeb. Denk hierbij aan ontwikkelingen op het gebied van mobiel werken, 3D en Internet of Things.

2. Al jouw informatie delen via één applicatie

Snel en eenvoudig viewers inrichten voor het organisatie breed delen van informatie. Zo kunnen verschillende afdelingen met dezelfde geo-informatie werken en kunnen medewerkers kaarten maken om hun werkzaamheden beter uit te voeren. De geo-informatie kan intern en extern worden gecommuniceerd. Dus ook met burgers.

3. Vraaggerichte oplossing

GeoWeb is een vraaggerichte ‘op maat’ viewer die zich flexibel aanpast aan de wensen en eisen van eindgebruikers. De informatiebehoefte van eindgebruikers is leidend.

4. GeoWeb maakt een centraal beheerde GIS-omgeving mogelijk

Met GeoWeb is het mogelijk om alle GIS-informatie vanuit één centraal punt te beheren en aangesloten gemeenten gebruik te laten maken van een centraal beheerde viewer. Met een eigen gemeenteprofiel en met de benodigde autorisaties. Maximaal profiteren van de schaal- en efficiencyvoordelen.

5. Optimale samenwerking met ketenpartners

Als gemeente werk je vaak samen met ketenpartners zoals Rijkswaterstaat, waterschappen en provincies. De meeste van deze ketenpartners gebruiken ook GeoWeb. Dit biedt veel mogelijkheden voor intensieve samenwerking en (her)gebruik van elkaars GIS-data.

6. Eenvoudig beheer

De beheermodule van GeoWeb is eenvoudig en intuïtief. Technische kennis is niet nodig.

7. Analyse- en exportmogelijkheden

Het kan een uitdaging zijn om grote hoeveelheden data slim te gebruiken. Cirkel-, staaf- en lijndiagrammen geven snel overzicht en maken het makkelijker om analyses te maken. Daarnaast kun je gegevens exporteren naar tal van uitwisselingsformaten, zoals shapefile, CSV, et cetera. Dit maakt de uitwisseling met andere applicaties nog eenvoudiger.

8. Mobiel werken

Door de rijke HTML5-viewer kun je GeoWeb altijd online en offline raadplegen, waar je ook bent. Gewoon met je tablet of smartphone. Daarnaast biedt GeoWeb standaard én out-of-the-box mogelijkheden voor het uitvoeren van inventarisaties en inspecties. Voor buiten in het veld, waarbij je ook eenvoudig foto’s kunt uploaden en koppelen.

9. Nederlandstalig

Geoweb biedt het gemak van een Nederlandstalige helpfunctie en gebruikersinterface. En je bent verzekerd van Nederlandstalige documentatie, ondersteuning en expertise.

10. Voldoet aan de Nederlandse webrichtlijnen

GeoWeb kan voorlezen aan mensen die blind of slechtziend zijn. En volledig via het toetsenbord bediend worden voor mensen die niet met een muis kunnen werken.

Natuurlijk valt er nog veel meer over GeoWeb te vertellen, lees meer over het product

Test GeoWeb zelf en ga het gesprek aan

Als je als gemeente onverwacht een overstap moet maken naar een andere WebGIS-oplossing dan ga je niet over één nacht ijs. Je bent kritisch en wilt weten wat het verschil is tussen de diverse producten en natuurlijk wat de ervaring is van andere gemeenten.

GeoWeb bestaat al 14 jaar en wordt door meer dan 130 organisaties gebruikt. Een actieve gebruikersgroep die elkaar ontmoet tijdens de jaarlijkse Gebruikersdag, actief is via onze LinkedIn- groep en nauw in contact staat met elkaar. Wij zijn ervan overtuigd dat je een eigen mening moet vormen door GeoWeb te zien, vraag daarom een gratis demo aan. En ga het gesprek aan met andere gemeenten om te horen wat hun ervaring is.

Meer informatie over GeoWeb?

Neem contact met ons op voor gegevens van organisaties die GeoWeb al gebruiken. Of om te horen wat de mogelijkheden zijn om over te stappen van jouw huidige viewer naar GeoWeb.

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05