Home / Nieuws / GeoWeb ondersteunt nieuwe Locatieserver PDOK

GeoWeb ondersteunt nieuwe Locatieserver PDOK

Per 15 december 2016 heeft PDOK de Locatieserver gelanceerd. De nieuwe Locatieserver is de opvolger van de huidige veel gebruikte PDOK geocodeerservice. De Locatieserver is een gratis zoekservice die voor iedereen beschikbaar is en door GeoWeb wordt ondersteund.

Locatieserver

Met behulp van de nieuwe Locatieserver kun je zoeken op BAG-data zoals een adres, straat, woonplaats etc. De nieuwe service put uit de meest actuele en betrouwbare overheidsdata. De nieuwe service wordt gezien als een enorme verbetering t.o.v. de huidige geocodeerservice. Zo heeft de locatieservice een verfijnde suggestieservice (denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van auto-complete). Verder is er een lookup-service (gedetailleerde objectinformatie) en een free-service (“klassieke” geocodeerservice).

Geocodeerservice

De huidige geocodeerservice zal nog een half jaar beschikbaar zijn, zodat gebruikers de tijd hebben om over te gaan naar de nieuwe Locatieserver. In de eerste drie maanden van deze periode zal PDOK de geocodeerservice bovendien nog blijven updaten.

GeoWeb sluit aan

GeoWeb sluit natuurlijk aan op deze verbeterde locatieservice. Deze aansluiting wordt standaard meegeleverd met GeoWeb 5.2 voor zowel zoeken via Global Search als met workflows. Ook gebruikers van GeoWeb 5.0 en 5.1 kunnen gebruik maken van deze nieuwe locatieservice van PDOK. Via Mijn GeoWeb (inlog vereist) kun je de benodigde bestanden downloaden, inclusief installatie-instructie. Overigens is het belangrijk om te weten dat de Silverlight-viewer de suggesties vanuit de PDOK-locatieserver niet ondersteunt. De HTML5-viewer doet dit uiteraard wel. (Lees meer over de uitfasering van de Silverlight-viewer.)

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe Locatieserver vind je op de website van PDOK. Wil je meer weten over GeoWeb en de mogelijkheden om met GeoWeb op dit soort services aan te sluiten, neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij kunnen je vertellen hoe je hier het beste gebruik van maakt.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36