Home / Nieuws / Wat is er allemaal nieuw in GeoWeb 5.3?

Wat is er allemaal nieuw in GeoWeb 5.3?

De nieuwe versie van GeoWeb komt eraan! Wat kun je van deze versie verwachten? Er wordt gebruikgemaakt van de allernieuwste workflow-technologie, waardoor je workflows offline kunt gebruiken. Ook kun je in de nieuwe versie met meerdere collega’s realtime, waar ook ter wereld, samenwerken via de kaart. Kortom: volop nieuwe mogelijkheden in versie 5.3!

Nieuwe generatie workflow-technologie “Workflow 5”

In GeoWeb 5.3 wordt voor het eerst gebruikgemaakt van ‘Workflow 5’, waarmee je via de browser workflows kan ontwerpen en bouwen op basis van ruim 150 voorgedefinieerde activiteiten. Wist je dat je workflows gemaakt met Workflow 5 ook offline kunt gebruiken in GeoWeb? Een groot voordeel voor eindgebruikers waar ‘online’ zijn niet altijd vanzelfsprekend is.

Realtime samenwerken

Wil je nóg eenvoudiger samenwerken en communiceren met een team van mensen? Dat kan met de nieuwe samenwerkingsfunctionaliteit. Met deze functie kun je via GeoWeb live chatten met een team van mensen. Dit kan via de chatfunctie, met foto’s en afbeeldingen en via teksten en tekenen op de kaart. Allemaal met de kaart als centraal communicatiemiddel. Dit is natuurlijk ideaal als je te maken hebt met crisis-, inspraak- of beoordelingssituaties en je met meerdere mensen op verschillende locaties realtime wil samenwerken.

Andere mogelijkheden in GeoWeb 5.3

Naast de verbeterde workflows en samenwerkingsmogelijkheden zijn er nog een aantal verbeteringen en wensen gerealiseerd! Een greep uit de overige nieuwe functies:

  • Ondersteuning Catalog Server for the Web (CSW versie 2.0.2) via kosteloos te downloaden extensie
  • WFS-ondersteuning voor visualisatie
  • Ondersteuning van streamlayers uit ArcGIS (realtime-data)
  • Gegroepeerde weergave van object selecties in resultaatvenster
  • Opslaan en opvragen van query’s
  • Exporteren naar CSV van gelinkte data
  • Verbeterde visualisatie object selecties in kaart (“feature highlight”)
  • Knopteksten- viewer aan- en uitzetten
  • 64-bits ondersteuning voor GMAF iOS

Daarnaast is het voorbeeld met de op ArcGIS Online aangeboden content uitgebreid met nieuwe, voor geconfigureerde content, die ook in de kaartlagencatalogus gebruikt kan worden. Er zitten diverse herbruikbare voorbeelden van workflows (zowel oude als nieuwe workflow-technologie) en rapportages bij.

Esri GIS Conferentie 2017

Wil je deze en andere vernieuwingen met eigen ogen bekijken? Kom dan naar de Esri GIS conferentie op 20 & 21 september in Rotterdam. We ontmoeten je graag bij ons standnummer 3.

Contact

Heb je vragen over de nieuwe versie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. Alle gebruikers van GeoWeb ontvangen binnenkort bericht, zodra GeoWeb 5.3 beschikbaar is.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36