Home / Nieuws / Binnenlands Bestuur: het gebruik van Locatieserver PDOK

Binnenlands Bestuur: het gebruik van Locatieserver PDOK

Stel, je zoekt informatie over een adres. Dan is het handig wanneer er een zoekservice is die je helpt bij het zoeken. En alle beschikbare gegevens al voor je bij elkaar zet. Dit is precies wat de de PDOK Locatieserver voor je doet, een gratis service die voor iedereen beschikbaar is. GeoWeb ondersteunt deze service al langere tijd en dat is ook opgemerkt door het Kadaster. Onlangs schreven zij hier een artikel over en deze is ook door Binnenlands Bestuur gepubliceerd. In het artikel wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop klanten van GeoWeb gebruikmaken van de voordelen van de Locatieserver.   

Gratis, open, actueel en betrouwbaar

In eerste instantie was het de politie die voor haar meldkamersysteem een slimme zoekservice ontwikkelde. Dat was de Locatieserver. PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) heeft deze mogen hergebruiken en op een aantal punten doorontwikkeld en beschikbaar gesteld. De data zijn gratis, open, actueel en betrouwbaar.

PDOK Locatieserver en GeoWeb

“Sweco gebruikt de PDOK Locatieserver in GeoWeb, een product dat we samen met Esri hebben ontwikkeld”, vertelt Marcel Steenis, productmanager GeoWeb. “GeoWeb is een WebGIS-applicatie die meer dan 130 organisaties in Nederland gebruiken voor het delen van informatie. Onder meer de gemeenten Den Bosch, Den Haag en Zwolle, maar ook alle waterschappen, Achmea, Schiphol, ProRail, Rijkswaterstaat, de BAM, en Boskalis. Onze GeoWeb-klanten gebruiken de Locatieserver vaak als eerste ingang voor zoeken naar plaatsen, adressen en postcodes. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden en wensen tot verbetering”.

Lees het volledige artikel

Benieuwd welke wensen al gerealiseerd zijn? Lees het volledige artikel op de website van Binnenlands Bestuur

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe Locatieserver vind je op de website van PDOK. Wil je meer weten over GeoWeb en de mogelijkheden om met GeoWeb op dit soort services aan te sluiten, neem dan contact op met Marcel Steenis of een van onze andere adviseurs.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36