Home / Nieuws / GeoWeb & de HoloLens: neem een kijkje in de nabije toekomst
Hologram met GeoWeb data

GeoWeb & de HoloLens: neem een kijkje in de nabije toekomst

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat komt doordat visuele informatie het makkelijkste voor onze hersenen te verwerken is. GeoWeb past dit principe toe door data te visualiseren op een kaart. En we bedenken toepassingen zoals de profielentool, om technische data nog makkelijker te interpreteren. De volgende stap? GeoWeb en de HoloLens, die hologrammen projecteert in de echte wereld. Bekijk de video en ontdek dat later allang is begonnen!

Een kijkje onderwater

Dijken beschermen ons land tegen overstroming en moeten dus continu gemonitord en verstevigd worden. Dit gebeurt nu al met behulp van GeoWeb. Met de profielentool krijg je een grafische weergave van een dijk en zo kun je zien op welke locaties er zand bijgestort moet worden. De uitvoering van het onderhoud wordt vaak uitbesteed aan een aannemer.

Maar hoe makkelijk zou het zijn als een aannemer alleen maar een bril hoeft op te zetten om precies te zien waar de dijk verstevigd moet worden? Dat kan met een 3D-visualisatie met de HoloLens. Je kunt zelfs een kijkje onderwater nemen. Zo is in één klap zichtbaar waar nog gewerkt moet worden. En dit is nu al mogelijk met GeoWeb. Alvast met GeoWeb-data een kijkje onderwater nemen? Bekijk de video:

HoloLens: blik op de toekomst

Soms is het noodzakelijk om iets verder in de toekomst te kijken. Wat bijvoorbeeld de consequenties zijn van de stijgende zeespiegel en wat er gebeurt als we geen maatregelen nemen. Door dit te visualiseren is de consequentie en urgentie in één klap duidelijk. Dit is letterlijk een kijkje in de toekomst nemen, zoals het voorbeeld in de video ook laat zien.

Meer weten?

Zie jij ook mogelijkheden voor de toekomst? En wil je met ons meedenken om alvast een stapje verder te gaan? Wij ontwikkelden met GeoWeb twee hologrammen voor de HoloLens om te laten zien wat er nu allemaal al mogelijk is. Daarmee willen we laten zien dat dit geen verre toekomstmuziek hoeft te zijn. Denk je dat ook? Neem dan contact met ons op!

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36