Home / Nieuws / Lancering Modules tijdens GeoWeb Gebruikersdag 2020

Lancering Modules tijdens GeoWeb Gebruikersdag 2020

De GeoWeb Gebruikersdag 2020 stond helemaal in het teken van de nieuwe GeoWeb Modules. En de hoogste opkomst ooit laat de interesse in de modules zien. Verdiepende sessies, gebruikerservaringen en technische tips en tricks kwamen aan bod. Op het demoplein konden de nieuwe Modules Workflow, Reporting, Printing, Viewer en Mobile uitgeprobeerd worden. En als extraatje voor alle bezoekers was er de onthulling van een nieuwe module!

GeoWeb-ontwikkelingen

Ruimtelijke vraagstukken worden steeds complexer en veranderen continu. Daar kan flexibele hulp bij gebruikt worden, nu en in de toekomst. Daarom is vandaag een nieuwe generatie GeoWeb Modules gepresenteerd, geheel in lijn met de platformfilosofie waarbij de eindgebruiker centraal staat. Een evolutie van GeoWeb-integratie in ArcGIS.

De dag stond geheel in teken van de verschillende modules die onderdeel zijn van GeoWeb. Zo is het met Worklow mogelijk om werkprocessen te automatiseren om dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger uit te kunnen voeren. Met de Module Reporting is het mogelijk om hoogwaardige PDF-rapporten te genereren op basis van informatie uit verschillende bronnen, zoals inspectierapporten. Printing zorgt ervoor dat iedere gebruiker hoogwaardige plots kan maken in grote formaten, zowel webmaps (2D) als webscenes (3D). De Viewer geeft in één oogopslag zowel een 2D- als 3D-overzicht, gefocust op de vragen en het werkproces van de eindgebruiker. En de Module Mobile zorgt ervoor dat iedereen in het veld on- en offline gegevens kan verzamelen met slimme formulieren, die vooraf deels ingevuld kunnen zijn en een extra controle bieden bij het indienen.

Gebruikersverhalen en verdieping     

Na het plenaire deel ging het programma verder met een mix tussen gebruikersverhalen en verdiepende technische tips en tricks. De middagsessies over de vijf GeoWeb Modules gaven gebruikers handvatten en inspiratie om hier zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast waren er maar liefst vier sessies met gebruikersverhalen door ProRail, De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD), EASP AIR en gemeente Leusden over hun werkprocessen, meerwaarde van GeoWeb in de organisatie en duidelijke communicatie.

Hackathon en nieuwe module

De ervaringen van de eerste GeoWeb Hackathon, waarbij met de Modules gewerkt is, werden enthousiast gepresenteerd door René Colijn en Erik de Jonge van Rijkswaterstaat. Erik de Jonge: ‘Veel geleerd en zeker voor herhaling vatbaar!’

Als klap op de vuurpijl onthulde Patrick Fingler (VertiGIS) de nieuwste GeoWeb Module Access Control. Met Access Control kunnen services niet alleen op serviceniveau beveiligd worden. Zowel op kaartlaag-, attribuutniveau en geografie kun je bepalen wie toegang heeft tot gegevens. Op deze module werd door de aanwezigen enthousiast gereageerd. Hiermee kwam er een einde aan de 17e GeoWeb Gebruikersdag, een dag vol vernieuwing en inspiratie!

Presentaties terugkijken

Alle presentaties van de GeoWeb Gebruikersdag 2020 hebben wij online beschikbaar gemaakt. Om deze te bekijken is een inlog vereist. De inloggegevens zijn per mail verzonden naar alle aanwezigen. Neem contact op als je de inloggegevens niet van ons hebt ontvangen of als je niet aanwezig bent geweest.

Meer informatie

Wil je meer informatie over GeoWeb of over de onderwerpen die tijdens de Gebruikersdag aan bod kwamen, neem dan contact op met Rene Colijn (Esri Nederland) of Marcel Steenis (Sweco Nederland).

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36