VertiGIS-GeoWeb

VertiGIS: “Technologie achter GeoWeb staat centraal in veel van onze oplossingen”

GeoWeb maakt voor de onderliggende technologie gebruik van de software van Geocortex. VertiGIS, ontwikkelaar van Geocortex, ziet dit product als dé leidende technologie voor GIS-applicaties. En veel andere producten kunnen hierop voortgebouwd worden. Goed nieuws dus! Maar wat doet VertiGIS nou precies? Op welke manier garanderen zij de continuïteit van de software? En hoe zien zij de toekomst van ons GIS-landschap voor zich? Wij gingen in gesprek met Richard Wiegmann, de CEO van VertiGIS.

Kun je VertiGIS kort introduceren aan onze GeoWeb-gebruikers?

“Natuurlijk! VertiGIS is een wereldwijde leverancier van GIS-software. We helpen onze klanten om complexe problemen op te lossen en hun processen te verbeteren. Hoewel we klanten over de hele wereld hebben, zijn de meeste van onze klanten gevestigd in Europa en Noord-Amerika. Meer dan 1500 klanten over de hele wereld gebruiken het raamwerk van Geocortex om apps te maken. Andere producten die deel uitmaken van het VertiGIS portfolio zijn bijvoorbeeld, GEONIS, WebOffice en ProOffice. In Nederland is Geocortex de onderliggende technologie van GeoWeb.”

VertiGIS heeft besloten om Geocortex-technologie centraal te stellen in veel van zijn oplossingen, waaronder onze GeoWeb-modules. Welke voordelen biedt dit voor gebruikers van GeoWeb?

“Geocortex biedt in feite een raamwerk om krachtige web- en mobiele apps te bouwen. Dit raamwerk is een verzameling van configureerbare SaaS-componenten, die ook lokaal geïnstalleerd kunnen worden. Dit zijn basisfunctionaliteiten, waarmee onze klanten GIS-applicaties beschikbaar kunnen stellen aan hun gebruikers. Zo hoeven zij apps niet zelf te programmeren, maar kunnen zij gebruikmaken van voorgeprogrammeerde bouwstenen.

In het geval van GeoWeb betekent dit dat je door de modules te combineren verschillende GIS-apps kunt maken. En doordat de onderliggende technologie van GeoWeb bij VertiGIS hoog op de agenda staat, zijn snelle doorontwikkeling en continuïteit gegarandeerd.”

Wat maakt dat deze technologie ons helpt om klaar te zijn voor de toekomst?

“Als je overweegt om maatwerk GIS-applicaties te bouwen, moet je bijvoorbeeld een programmeertaal kiezen die compatibel is met de besturingssystemen, browsers en de onderliggende GIS-infrastructuur. Het probleem is alleen dat dit continu verandert. En het verandert snel. Tegen de tijd dat een op maat gemaakte app de maximale productiviteit bereikt heeft, is het dus alweer tijd voor vervanging. Dat komt puur door de snelle technologische veranderingen.  

Het gebruik van GeoWeb zorgt er echter voor dat je je GIS-applicatie ook in de toekomst kunt blijven gebruiken met andere systemen. Een goed voorbeeld hiervan is de module Workflow. Klanten die workflows bouwen om deze in de HTML5 viewer of ArcGIS® Web AppBuilder te implementeren, kunnen er zeker van zijn dat diezelfde workflows blijven werken in GeoWeb Viewer of ArcGIS® Experience Builder.”

Hoe denkt VertiGIS over continue leveringen? Is het bijvoorbeeld nodig dat organisaties meerdere keren per jaar updaten?

“Continue levering betekent voor ons dat we leren van wat onze klanten doen met de software, feedback snel verwerken, nieuwe toepassingen snel introduceren zodra deze klaar zijn en dat we problemen tijdig kunnen verhelpen.

Normaal gesproken brengen we de Geocortex-producten 5 keer per jaar uit. Klanten die gebruik maken van de SaaS-omgeving profiteren van nieuwe toevoegingen aan de software, zodra deze in productie genomen zijn. Klanten die onze software lokaal gebruiken, kunnen zelf bepalen wanneer zij willen updaten. Hoe dan ook: we moedigen onze klanten aan om zo actueel mogelijk te blijven, zodat zij bij elke release toegang krijgen tot alle nieuwe functionaliteiten, oplossingen voor bugs en prestatie- en beveiligingsverbeteringen.”  

Hoe ziet ons GIS-landschap er in de nabije toekomst uit? Welke ontwikkelingen zullen er de komende 5 jaar plaatsvinden en hoe bereidt VertiGIS zich hier op voor?

“Wij zien de toekomst van GIS zonnig in. De pandemie heeft ons alleen maar extra doen inzien hoe belangrijk het werk van onze klanten is en hoe GIS-applicaties belangrijke processen ondersteunen om de maatschappij te laten functioneren en verbonden en veilig te houden. We verwachten dat er de komende tijd belangrijke ontwikkelingen aankomen. De openheid van systemen, software en data zorgt ervoor dat GIS-systemen meer toegankelijk worden voor organisaties van elke omvang.

Wat de technologische trends betreft, blijft de toenemende populariteit van cloud- of SaaS- oplossingen van invloed op de manier waarop we onze producten ontwikkelen. Daarnaast houden geavanceerde visualisatietechnieken, zoals 3D, AR en VR, ons bezig. Dit nemen we allemaal mee in de toekomstige ontwikkeling van onze viewer-producten, zoals GeoWeb Viewer en GeoWeb Mobile.

Gelukkig heeft VertiGIS tientallen jaren ervaring met succesvolle GIS-implementaties en zijn we vertrouwde adviseurs voor meer dan 1500 klanten, die miljoenen eindgebruikers over de hele wereld bedienen. We kunnen onze klanten dus goed helpen bij het bepalen van de juiste GIS- en technologische oplossingen. En in de toekomst blijven we natuurlijk ontwikkelen, zodat we altijd meekunnen met de snelle technologische veranderingen.”

Meer informatie

Wil je meer weten over onze GIS-oplossingen, die Geocortex als onderliggende technologie gebruiken? Of ben je benieuwd hoe je dit kunt inzetten voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.