Home / Nieuws / Kijk het GeoWeb Webinar terug en ontdek ook de kracht van Workflow

Kijk het GeoWeb Webinar terug en ontdek ook de kracht van Workflow

In onze recente serie van webinars over GeoWeb modules kon een sessie over Workflow natuurlijk niet ontbreken. Met de Workflow module heb je immers een onbeperkte bron van mogelijkheden om kaartgerichte werkprocessen efficiënt en geautomatiseerd in te richten binnen jouw organisatie. Op 17 maart 2022 verzorgden Nino de Maat en Steven Schrauwen een informatieve en praktijkgerichte presentatie. Met zichtbaar enthousiasme gaven zij concrete voorbeelden waaruit duidelijk bleek hoe je intuïtief – en af en toe met bijna speels gemak – processen kunt automatiseren met Workflow. Heb je het webinar gemist, of wil je de opname rustig terugkijken? Dat kan!

De volgende stap in interactie en integratie

De module Workflow (soms ook wel Workflow 5 genoemd) is de directe opvolger van Workflow 4. Net als zijn voorganger biedt de nieuwe module uitgebreide mogelijkheden voor interactie. Interactie tussen gebruikers, kaarten en software. Daarin is niet zo veel veranderd. Het grootste verschil zit in de gebruikte technologie. Deze biedt als voordeel dat de module Workflow nu beter integreert met het Esri platform en niet alleen vanuit de viewer inzetbaar is, maar ook vanuit bijvoorbeeld Mobile, de Web app builder en (zeer binnenkort ook) de Experience builder. Daarnaast is de combinatie met andere modules, bijvoorbeeld Reporting en Printing, naadloos in te stellen en is ook de interactie met andere oplossingen zoals FME, mailservers en REST API’s makkelijker geworden. Daarmee kan Workflow met recht gezien worden als ‘de volgende stap in interactie en integratie’.

Webinarslide over WorkFlow Designer

Workflow Designer als startpunt

Workflow Designer is hét startpunt als je workflows wil opbouwen. In hun presentatie lieten Steven en Nino zien hoe je met behulp van Workflow Designer uit een grote hoeveelheid aan ‘activiteiten’ en templates kunt kiezen om jouw proces vorm te geven. Duidelijk werd dat de werkwijze dermate intuïtief en toegankelijk is, dat iedere gebruiker heel eenvoudig kan beginnen met in ieder geval een reeks van eenvoudige workflows. Gaandeweg kun je naar wens steeds uitgebreidere functionaliteiten selecteren, toevoegen en combineren.

Workflow in de praktijk

Na de theorie was het tijd voor een uitgewerkt praktijkvoorbeeld. Als case hadden Steven en Nino een denkbeeldig dance evenement genomen waarbij zowel de bezoekers als de organisatoren op een kaartgeoriënteerde manier uiteenlopende acties konden initiëren. Bezoekers konden zich via de kaart oriënteren, hun route bepalen, informatie verzamelen en meldingen of klachten doorgeven. De organisatoren konden vervolgens deze meldingen doorzetten en koppelen aan uitvoerders en of andere systemen. Bij de uitwerking van dit voorbeeld maakten Steven en Nino duidelijk wat het verschil is tussen zogenaamde client workflows en server side workflows.

Webinar en/of de slides nog eens rustig bekijken?

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal, maar kon je niet deelnemen aan het webinar? Of ben je benieuwd hoe je de voorbeelden uit de presentatie kunt vertalen in werkprocessen binnen jouw eigen organisatie? De opname van het hele webinar kun je hieronder bekijken.

De slides van het webinar kun je hieronder ook bekijken.

Hoe nu verder?

Natuurlijk hopen we dat je na het zien van ons webinar net zo enthousiast bent geworden als wij al zijn. Om je verder te helpen nog een paar tips:

  • Kijk om je heen in je eigen organisatie. Hopelijk zie je in je eigen organisatie ook terugkerende processen die je slimmer kunt inrichten door ze te automatiseren?
  • Op YouTube staan veel video’s met tips en tricks (van Vertigis) die jou verder kunnen helpen
  • Houd onze trainingen in de gaten via onze agenda en cursuspagina’s.
  • Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs!

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05