GeoWeb catalogus

GeoWeb Catalogus: snel en gemakkelijk een portaalpagina voor al uw GeoWeb-sites

Sneller en gemakkelijker ál uw GeoWeb-sites delen met uw doelgroepen. Dat is het doel van GeoWeb Catalogus. Met deze extensie op GeoWeb 5.x wordt dynamisch een portaalpagina opgebouwd op basis van uw beschikbare sites in de GeoWeb manager, zonder dat u als beheerder extra handmatige acties hoeft uit te voeren. Zodra er een site gepubliceerd wordt, zal de eindgebruiker deze meteen op een overzichtelijke cataloguspagina zien, mits hij daarvoor geautoriseerd is. Zeker voor klanten die grotere aantallen online kaarten met GeoWeb aanbieden, is GeoWeb Catalogus een ware uitkomst.

Catalogus-extensie

Steeds meer klanten gebruiken GeoWeb. En veel van hen gebruiken GeoWeb voor steeds meer verschillende toepassingen. Bij sommige organisaties heeft dit als gevolg dat het aantal sites snel toeneemt. Natuurlijk is het dan wel de bedoeling dat die sites gemakkelijk vindbaar blijven. Sommige organisaties hebben daarvoor eigen portaalpagina’s ontwikkeld. Maar nu is er dus ook de mogelijkheid om de catalogus-extensie voor GeoWeb te gebruiken.

Overzicht

Met de catalogus-extensie biedt u duidelijk overzicht aan uw eindgebruikers. Alle sites die u in de GeoWeb manager aanmaakt, verschijnen op een overzichtelijke cataloguspagina (portaalsite). De informatie die u in de GeoWeb manager invoert, wordt dankzij de extensie automatisch gebruikt om dynamisch deze cataloguspagina op te bouwen. Zodra u later in een site iets aanpast, worden deze wijzigingen ook meteen overgenomen op de cataloguspagina.

GeoWeb catalogus

Makkelijk doorzoekbaar

De cataloguspagina toont de verschillende sites in een rustig en duidelijk vormgegeven overzicht met thumbnails en een korte omschrijving van de sites. Boven aan de cataloguspagina staat een zoekbalk, waardoor u gemakkelijk door de catalogus kunt zoeken aan de hand van zoektermen en trefwoorden.

U bepaalt wie toegang heeft

De toegang tot de sites wordt bepaald door de instellingen die u zelf meegeeft aan een site in de GeoWeb-manager. Gebruikers kunnen dus nooit zomaar sites bekijken waartoe zij geen toegangsrechten hebben.

Functionaliteit op maat

Het werken met GeoWeb-extensies maakt het mogelijk om functionaliteiten aan te bieden aan organisaties met specifieke behoeften, zonder het standaard GeoWeb-pakket uit te hoeven breiden. De catalogus-extensie is bijvoorbeeld zeer geschikt voor organisaties die veel GeoWeb-sites in de lucht hebben. Voor organisaties die slechts enkele sites delen, is de extensie mogelijk minder relevant.

Wilt u ook werken met de catalogus-extensie?

Bent u geïnteresseerd om de catalogus-extensie voor uw organisatie te gebruiken? Of wilt u gewoon meer informatie hierover? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Contact