Home / Nieuws / Jouw eigen data visualiseren in de 360°-beelden van Street Smart

Jouw eigen data visualiseren in de 360°-beelden van Street Smart

Eerder kondigden we aan dat de Street Smart-extensie voor GeoWeb beschikbaar kwam.

Via deze extensie werd het mogelijk om in GeoWeb direct de populaire 360° panoramafoto’s en geo-oblieks van Cyclomedia te gebruiken via HTML5. Nu, minder dan een jaar later, is het tijd voor de volgende stap. De Street Smart-extensie voor GeoWeb biedt je straks de mogelijkheid om data uit jouw eigen kaartlagen direct over de Cyclomedia-foto’s heen te projecteren. Dit geeft verassende, nieuwe mogelijkheden om je data nóg beter te gebruiken!

360°-beelden in GeoWeb

Cyclomedia is het bekende bedrijf dat onze straten en onze omgeving nauwgezet in kaart brengt. Met hoge frequentie worden er nieuwe 360°-beelden gemaakt waardoor je als klant altijd en overal toegang hebt tot de meest recente foto’s bij je kaarten. Street Smart is de opvolger van GlobeSpotter, werkt op HTML5-technologie en is – net als GeoWeb – platformonafhankelijk. Het werkt dus op je pc, tablet en smartphone.

Omdat veel GeoWeb-gebruikers graag gebruikmaken van deze Cyclomedia-beelden, ondersteunt GeoWeb steeds de meest recente ontwikkelingen. Op basis van de laatste versie van Street Smart en de door GeoWeb gerealiseerde koppeling, kunnen GeoWeb gebruikers daarom nu opnieuw profiteren van de meest recente toevoegingen, waaronder dus ook de mogelijkheid om data in de foto’s te projecteren.

Hoe werkt het?

Als GeoWeb-gebruiker ben je gewend je data in verschillende kaartlagen te visualiseren. Deze kaartlagen kun je in je kaarten tonen door de laag aan te vinken. Of je kunt de lagen wegklikken. In de nieuwste Street Smart kun je hetzelfde, maar dan ook ín de Cyclomedia-foto’s. Als je bijvoorbeeld de hartlijnen van de wegen in jouw gemeente of provincie in een kaartlaag hebt opgeslagen, en je opent een foto en klikt de desbetreffende kaartlaag aan, dan zie je deze hartlijnen letterlijk over de foto lopen.

Het kunnen echter ook vlakken zijn die je wilt projecteren, bijvoorbeeld om de grenzen te zien van een terrein dat in jouw kaart als vlak is weergegeven. Of het kan gaan om de locatiegegevens van kabels en leidingen, waardoor je in de foto precies kunt zien waar deze lopen. De kleuren waarin je jouw eigen data in de foto projecteert, bepaal je ook zelf met behulp van een ingebouwde kleurenkeuzefunctie.

De toepassingen van deze nieuwe optie zijn divers. Sommige gebruikers zullen het handig vinden om de data van hun beheer openbare ruimte op deze manier te controleren aan de hand van de meest recente Cyclomedia-foto’s. Kloppen de data wel met de realiteit die op de foto te zien is? Andersom biedt deze functionaliteit ook de mogelijkheid om in de foto data te visualiseren die met het oog helemaal niet te zien is, bijvoorbeeld de riolering, funderingen of andere ondergrondse objecten.

Update en performance

De nieuwe functionaliteit is binnenkort beschikbaar in de Street Smart-extensie 2.0 voor GeoWeb 5.3. Heb je een onderhoudscontract, dan komt de nieuwe functie beschikbaar bij jouw eerstvolgende update.

Naast de nieuwe functionaliteiten die Street Smart doorvoert, is er nog meer goed nieuws. Dankzij een aanpassing in een van de componenten van Street Smart is het geheugenverbruik aanzienlijk teruggebracht en is de performance sterk verbeterd. Je kunt dus meteen aan de slag met de nieuwe mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Street Smart in combinatie met GeoWeb? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36