Home / Nieuws / Voor de 15de keer de GeoWeb Gebruikersdag
Presentatie Krinkels GeoWeb Gebruikersdag

Voor de 15de keer de GeoWeb Gebruikersdag

Op dinsdag 5 juni 2018 vond alweer de 15de GeoWeb Gebruikersdag plaats waarin gebruikers met elkaar in gesprek gingen over wat hen verbindt: data combineren en visualiseren in GeoWeb. Ook kregen zij het laatste nieuws over GeoWeb gepresenteerd.

GeoWeb in de praktijk

Na het welkomstwoord van René Colijn (Esri Nederland) liet Rick Middendorp (Informatiemanager bij Krinkels) de deelnemers zien hoe zij het beheer van wegen, water en andere voorzieningen coördineren met een BIM-model. Zij zetten GeoWeb in als applicatie om processen te optimaliseren en de samenwerking met stakeholders te vereenvoudigen. Daarnaast demonstreerde hij de WegenApp en legde hij uit hoe de samenwerking verloopt binnen het onderhoudsproces. De optimalisering en digitalisering van al deze processen heeft Krinkels veel tijdwinst opgeleverd.

Marcel Steenis (Sweco) toonde vervolgens enkele GeoWeb-toepassingen uit de praktijk. Zo ging hij onder andere in op het gebruik van Street Smart, waarmee het mogelijk is om luchtfoto’s en panoramafoto’s te gebruiken binnen GeoWeb, en de mogelijkheden die de CSW-extensie (Catalogus Service for the Web) biedt om informatie toe te voegen aan een kaart in GeoWeb.

Architectuur en nieuwe ontwikkelingen

Na de pauze presenteerden Arjan Wilkens (Sweco) en Martin Schluter (Esri Nederland) hoe GeoWeb kan aansluiten op de nieuwe ArcGIS-architectuur en welke verschillende migratiestrategieën er beschikbaar zijn.

Marina Bösche en René Colijn (Esri Nederland) toonden daarna alles over de nieuwe release, GeoWeb 5.4, die binnenkort beschikbaar is, en over de nieuwe modules die zijn geïntroduceerd. Naast de module Geocortex Workflow 5, komt nu ook Geocortex Reporting 5 beschikbaar. Aan de hand van sprekende voorbeelden lieten zij de nieuwe functionaliteit van GeoWeb 5.4 zien, waaronder de nieuwe edit-tool ‘Knippen en samenvoegen’ en het aanpassen van de attribuuttabel, zoals het filteren en sorteren in de tabel. Daarnaast gaven zij nog een blik op de toekomst, waarbij ook kort de overige nieuwe modules werden getoond, zoals Web Viewer, Mobiele Viewer en de Printing-module.

Gebruikersverhalen

In de middag was er een mix tussen technische presentaties en verhalen van GeoWeb-gebruikers. Tijdens de presentatie ‘Workflow 4 en Workflow 5 uitgelegd’ lieten Guus Cleassen en Nico Burgerhart (Sweco) de verschillen zien tussen Workflow 4 en de nieuwe workflow-technologie Workflow 5. Daarnaast toonden zij ook alle nieuwe mogelijkheden met Workflow 5. Ryan Cooney van Lattitude toonde de roadmap van Workflow 5 en gaf hiermee ook weer een kijkje in de toekomst.

Marcel Adema van Wetterskip Fryslân liet tijdens zijn presentatie ‘De rol van GeoWeb in waterbeheer en digitale transformatie’ zien hoe zij GeoWeb inzetten. Daarnaast presenteerde hij wat de digitale transformatie voor hen heeft betekend en wat het effect hiervan was op hun huidige architectuur.

Bekijk alle presentaties van de GeoWeb Gebruikersdag online terug (tel op: inlog vereist).

Meer informatie

Wil je meer informatie over GeoWeb of over de onderwerpen die tijdens de GeoWeb Gebruikersdag aan bod zijn geweest? Neem dan contact op met René Colijn (Esri Nederland) of Marcel Steenis (Sweco).

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36