Home / Nieuws / Let op: PDOK Locatieserver in alle GeoWeb-versies vanaf 5.1, PDOK Geocodeerservice uitgefaseerd

Let op: PDOK Locatieserver in alle GeoWeb-versies vanaf 5.1, PDOK Geocodeerservice uitgefaseerd

PDOK Locatieserver is een zoekservice die jou helpt om direct de gewenste locatie op te zoeken. De service is gratis en voor iedereen beschikbaar. GeoWeb ondersteunt deze service. Niet alleen voor de nieuwste versie (5.3), maar ook voor alle eerdere versies vanaf 5.1. En dat is goed nieuws, want vanaf 1 april 2018 wordt de voorganger van PDOK Locatieserver, de PDOK Geocodeerservice, niet meer aangeboden! Als je nog gebruik maakt van de PDOK Geocodeerservice in GeoWeb, dan is het belangrijk dat je op tijd, voor 1 april a.s., overstapt naar de PDOK Locatieserver. Dit is eenvoudig, maar het moet wel even gebeuren.

PDOK Locatieserver

De PDOK Locatieserver werd in december 2016 gelanceerd. De service maakt het mogelijk te zoeken op BAG-data zoals een adres, straat, woonplaats etc. Ook andere databronnen, zoals het Nationale Wegenbestand en kadastrale gegevens, (zullen) worden opgenomen in de dataservice. De service baseert zich dus steeds op de meest actuele en betrouwbare overheidsdata. In vergelijking met zijn voorganger, de PDOK Geocodeerservice, biedt de Locatieserver verschillende verbeteringen. Een voorbeeld is de verfijnde suggestieservice (denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van auto-complete).

PDOK Geocodeerservice uit productie

Oorspronkelijk zou de PDOK Geocodeerservice al per december 2017 uit productie worden genomen. Op verzoek van enkele gebruikers is dit moment uitgesteld naar 1 april 2018. Deze datum is nu definitief! Mocht je nog gebruik maken van de PDOK Geocodeerservice binnen GeoWeb dan is het aan te raden zo snel mogelijk over te stappen op de PDOK Locatieserver.

PDOK Locatieserver in GeoWeb

Organisaties kunnen PDOK Locatieserver eenvoudig opnemen in hun eigen viewers en zo uit de meest actuele en betrouwbare overheidsdata putten. Vanzelfsprekend gebruikt Sweco de PDOK Locatieserver ook in GeoWeb. Voor alle GeoWeb-versies vanaf 5.1 is de ondersteuning van de PDOK Locatieserver gerealiseerd. Via Mijn GeoWeb (inlog vereist) kun je de benodigde bestanden downloaden, inclusief installatie-instructie. Bent je klant van GeoWeb en heb je nog geen inlog, neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van GeoWeb en/of de PDOK Locatieserver? Ook als je nog geen gebruiker bent van GeoWeb, laten we je graag meer zien over de mogelijkheden die GeoWeb biedt. Vraag de gratis demo-versie aan en neem contact op voor een aanvullende toelichting, gratis en vrijblijvend.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36