Home / Nieuws / Kijk het webinar terug: Portal en GeoWeb, hoe werkt dit nou?

Kijk het webinar terug: Portal en GeoWeb, hoe werkt dit nou?

Steeds meer organisaties stappen over naar GeoWeb Enterprise. En daarmee is het tijd voor de volgende stap: Portal. Dit is de centrale plek waar je regelt wie van jouw organisatie welke rechten heeft. Oftewel: wie kan welke content raadplegen? Omdat wij veel vragen ontvingen over dit onderwerp, organiseerden wij op 22 april 2021 een webinar hierover. Het grote aantal deelnemers, én de vele inhoudelijke vragen, maakten duidelijk dat er veel belangstelling was voor dit onderwerp . Heb je het webinar gemist, of wil je het rustig terugkijken? Bekijk dan nu de video.

Verschillende scenario’s voor autorisatie

Vincent Spijker en Bart Middelburg gaven samen het webinar en hadden hun verhaal helder opgebouwd. Na een algemene inleiding, waarin GeoWeb Enterprise in relatie tot ArcGIS Enterprise Portal werd beschreven, presenteerde Vincent een uitleg over hoe je op een veilige en beheersbare manier de autorisatie op GIS-content kunt regelen.

Aan de hand van 5 scenario’s (variërend van ‘alles openbaar’ tot ‘verschillende rechten content in beveiligde viewer met specifieke permissies’) kwamen de mogelijkheden voor autorisaties voorbij. Duidelijk werd dat organisaties verschillende oplossingen kunnen kiezen voor verschillende situaties. Ook het combineren van scenario’s is mogelijk. Het uitproberen van de beschikbare opties is een goede manier om te ontdekken wat voor welke organisatie de beste oplossing biedt.

Tips en tricks

Na het doorlopen van de scenario’s ging Bart verder met het delen van tips en tricks. Op basis van de vele ervaringen van het GeoWeb-team met Portal bij verschillende klanten, kon hij waardevolle inzichten delen. Welke users hebben welke autorisatie nodig? Hoe is de gewenste autorisatie/permissie setup te bepalen? Hoe zijn foutmeldingen te voorkomen? Het waren enkele van de aandachtspunten die voorbij kwamen.

Vragen

De laatste 20 minuten waren vrijgehouden voor het beantwoorden van vragen. En met zo’n 100 deelnemers kwam er meer dan voldoende binnen via de chatfunctie. De vragen werden live beantwoord door Vincent en Bart, en ook via de chat werd aanvullende informatie gedeeld.

Webinar en/of presentatie terugkijken?

Kon je niet deelnemen aan het webinar? Of wil je zelf aan de slag met de scenario’s of de tips en tricks? De opname van het hele webinar kun je hieronder bekijken.

De slides van de presentatie zijn ook hier te vinden.

Meer weten?

Tijdens het webinar konden deelnemers vragen stellen via de chat. Heb je zelf ook vragen over het inrichten van Portal, autorisaties, of een ander onderwerp? Neem dan gerust contact op met ons op. Wij helpen je graag verder.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54