Bekijk het webinar over GeoWeb en Mobile: ‘Van eenvoudig starten naar onbegrensde mogelijkheden’

Steeds meer organisaties maken gebruik van GeoWeb en Mobile. En het enthousiasme over de mobiele apps is aanstekelijk. Dat bleek ook tijdens het webinar over GeoWeb en Mobile dat wij op 1 juli 2021 organiseerden. Aan de hand van een bondige presentatie en een live demo konden de deelnemers zien dat de drempel om te beginnen eigenlijk heel laag ligt. En als je eenmaal van start bent, dan kun je het zo geavanceerd maken als je zelf wil. De mogelijkheden zijn ongekend. Heb je het webinar gemist, of wil je de opname rustig terugkijken? De video is nu beschikbaar!

‘De module Mobile is het meest geschikte pakket voor het maken en aanpassen van mobiele apps binnen ArcGIS.’ Dat zeggen we al een tijdje. Maar het live laten zien is natuurlijk veel leuker en overtuigender. Daarom verzorgden Annet Naus-Hospers (GIS Business Analist) en Tom van der Meer (GIS adviseur) op 1 juli 2021 een webinar dat geheel aan dit onderwerp was gewijd. Net als het vorige webinar over GeoWeb en Portal kon ook deze sessie weer op veel belangstelling rekenen.

Voordelen van Mobile

Annet trapte af en legde in haar presentatie kort uit welke voordelen Mobile te bieden heeft. Een module die geschikt is voor iOS, Android en Windows, die daardoor op bijna ieder device werkt en eenvoudig configureerbaar is. Een module die bovendien makkelijk met de module Workflow en zijn slimme formulieren te combineren is, naadloos samenwerkt met andere apps (o.a. door middel van smart links), en ongekende offline mogelijkheden biedt, ook om offline te editen. Het zijn slechts enkele van de voordelen die zij de revue liet passeren.

Na het benoemen van de voordelen ging Annet in op hoe je Mobile dan kunt gaan gebruiken. Daarbij gaf zij ook kort uitleg over de module Mobile designer voor het ontwerpen en de Geocortex Go app voor gebruik buiten.

Snel van start

Na de presentatie van Annet nam Tom het over. Om de deelnemers duidelijk te maken hoe snel je al kunt beginnen met Mobile, gaf hij een voorbeeld van een stappenplan wat hij zelf gebruikt. In het stappenplan liet hij zien hoe je een webmap opbouwt met themaservices en basiskaarten, en hoe je deze klaar kunt maken voor offline gebruik. Tot slot liet hij zien hoe je met een paar klikken deze webmap instelt binnen een GeoWeb Mobile sjabloon.

Functies en mogelijkheden

Vervolgens was het tijd voor de demo zelf. In vogelvlucht kwam er een groot aantal functies en mogelijkheden voorbij. Data invoeren of muteren, offline werken, zelf workflows aanmaken, objecten meten en ‘snappen’, bijlagen toevoegen, sjablonen configureren naar de eigen huisstijl. Met zichtbaar plezier liet Tom zo veel mogelijk zien van wat de module Mobile te bieden heeft. Annet vulde zijn demo nog aan door in te gaan op een concreet voorbeeld van Mobile toepassingen bij Waterbedrijf Groningen en Waterleidingmaatschappij Drenthe. Juist voor organisaties die hun GIS-data altijd op orde willen houden of regelmatig inspecties en inventarisaties uitvoeren, ook in gebieden waar soms slecht bereik is, biedt de module Mobile uitkomst.

Aan de slag

Na afloop van de demo was de boodschap helder. Organisaties die behoefte hebben aan mobiele apps, kunnen met de GeoWeb-module Mobile snel en eenvoudig beginnen. Door bovendien Mobile te combineren met de module Workflow, ontstaan er nog meer mogelijkheden om het werk van collega’s te vereenvoudigen. Voor bijna alle werkprocessen kun jij als GeoWeb-beheerder handige apps ontwerpen. En het uitrollen ervan wordt vergemakkelijkt met de Geocortex Go app.

Webinar en/of presentatie terugkijken

Kon je niet deelnemen aan het webinar? Of wil je zelf aan de slag met de voorbeelden uit de demo? De opname van het hele webinar kun je hieronder bekijken.

De slides van het webinar kun je ook hieronder terugvinden.

Meer weten?

Wil jij ook gaan werken met Mobile? Dan is het goed om te weten dat er bij Geocortex een trialversie beschikbaar is die 60 dagen geldig is. Maar uiteraard kun je met je vragen en wensen ook eerst vrijblijvend contact opnemen met een van onze eigen adviseurs. Zij denken met je mee en delen graag hun ervaringen en inzichten.

Heb je zelf mooie voorbeelden van Mobile toepassingen? Laat het dan ook even weten. Wij zijn benieuwd.