Home / Nieuws / Webinar terugkijken: handvatten om nú over te stappen naar de module Viewer

Webinar terugkijken: handvatten om nú over te stappen naar de module Viewer

We spraken er al vaak over: de HTML5 Viewer loopt op zijn einde. De onderliggende techniek, JavaScript versie 3.x., wordt vanaf 1 juli 2024 niet langer ondersteund. Wat betekent dat voor jou? En hoe bereid je je voor? In ons webinar van 14 december 2023 gaven we concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Heb je het webinar gemist, of wil je het nog eens rustig terugkijken. Dat kan. We hebben de presentatie en de opname voor je klaargezet.

Kiezen voor een toekomstbestendige oplossing

Als je blijft werken met de HTML5 Viewer, dan is er geen garantie is voor een goede beveiliging of het voortbestaan van services. Gelukkig hebben we al sinds 2019 een prachtige oplossing: de GeoWeb module Viewer! Deze module is net als alle andere GeoWeb modules, gebaseerd op ArcGIS Maps SDK for JavaScript, en daarmee is het een toekomstbestendige oplossing.

Quickscan

Wij adviseren je om je zo snel mogelijk voor te bereiden op deze uitfasering. Daarom gaven wij tijdens ons webinar concrete handvatten om hiermee van start te gaan. Marcel Steenis en Bart Middelburg spraken over de oplossingen en over de mogelijkheid om zelf je omgeving in beeld te brengen. Sweco biedt hiervoor een online quickscan aan.

Vraag en antwoord

Tijdens het webinar was er ook ruimte voor vragen en antwoorden. Een van die vragen was: ‘Welke overstap is nu het handigst om snel te maken?’ Dat is afhankelijk van je situatie: is het belangrijk om in support te blijven met je applicaties tot 1 juli 2024, ga dan zo snel mogelijk over naar GeoWeb 5.7.1. Zit je krap in je tijd, zet dan zo snel mogelijk je HTML5 viewers over naar de GeoWeb-module Viewer. Want de ondersteuning voor de Javascript 3.x-API vervalt hoe dan ook na 1 juli 2024.

Een andere vraag was: ‘Hoe kunnen we het overstappen vergemakkelijken?’ Dat kan, bijvoorbeeld, door gebruik te maken van organisatiespecifieke templates. In de Viewer Designer (en ook via Mijn GeoWeb) kun je templates downloaden die als basis kunnen dienen voor Viewers in de module.

Zorg voor inzicht en plan je overstap op tijd

Na het webinar was de boodschap helder. Zorg voor inzicht in je huidige GeoWeb-omgeving en maak een plan om over te stappen naar de module Viewer. Sweco biedt een online quickscan aan om je omgeving in beeld te brengen. Onze adviseurs maken naar aanleiding van de quickscan graag een afspraak met je. Het is niet altijd eenvoudig om één op één viewers over te zetten van HTML5 naar Viewer, dus hou rekening met voldoende tijd en ruimte voor implementatie van de Viewers in de module.

Wil je het webinar terugkijken?

Misschien heb je het webinar gemist, of wil je alles gewoon nog even rustig terugzien. De opname van het hele webinar kun je hieronder bekijken.


De slides van het webinar kun je ook bekijken. Download de presentatie (pdf, 5MB).

Meer weten? Een quickscan inplannen?

Wil jij meer weten? Of meteen aan de slag? Neem contact op met een van onze adviseurs. Zij denken met je mee en helpen ervoor te zorgen dat jouw overstap goed verloopt.