Home / Nieuws / Applicaties bouwen en uitrollen in GeoWeb Viewer? Kun jij ook!
Vrouw geniet bovenop een berg van het uitzicht

Applicaties bouwen en uitrollen in GeoWeb Viewer? Kun jij ook!

Het kan voelen als een flinke berg om te beklimman als je aan de slag moet met software, waarvan je de functionaliteiten niet helemaal kent. Zeker als je applicaties wilt bouwen én uitrollen. Gelukkig zijn er een aantal simpele stappen, waarmee je dit eenvoudig zelf doet in GeoWeb Viewer. Joke van Linge en Bart Middelburg nemen je hierin mee. Ook als je weinig ervaring hebt, kun jij straks bovenop die berg van het uitzicht genieten!

Op de GeoWeb Gebruikersdag lieten Joke en Bart, GIS-adviseurs bij Sweco, zien hoe je eenvoudig applicaties bouwt en uitrolt in de GeoWeb Module Viewer. Bijvoorbeeld een viewer met woningbouwprojecten of een viewer met waterkeringen. Tijdens de GeoWeb Gebruikersdag raakten veel gebruikers al geïnspireerd om hier zelf mee aan de slag te gaan. En met het aflopen van de ondersteuning voor de HTML-5 Viewer gaan veel GIS-beheerders de komende tijd sowieso meer met GeoWeb Viewer werken. Daarom hebben Bart en Joke hun presentatie nog een keer opgenomen. In de video kun je deze dus nog een keer rustig bekijken.

Razendsnel applicaties bouwen en uitrollen in GeoWeb Viewer

Joke laat zien hoe je zelf een nieuwe applicatie bouwt door een template te kiezen, te configureren en de autorisatie in te stellen. Bart vertelt je vervolgens hoe je applicaties makkelijk over verschillende omgevingen uitrolt. Hoe krijg je bijvoorbeeld je applicatie van een testomgeving naar een productieomgeving? Met de praktische tips van Joke en Bart kun je zelf razendsnel een applicatie bouwen én uitrollen met de functionaliteiten in GeoWeb Viewer.

Meer informatie?

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan met het bouwen en uitrollen van applicaties? Go for it! Heb je nog vragen? Of ben je benieuwd naar een training op maat over GeoWeb Viewer? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.

Joke van Linge
Adviseur GIS&ICT

[email protected]
+31 (0)6 82 65 48 96