GeoWeb management

GeoWeb Management: optimaal overzicht over al uw kaartservices

Waterleidingbedrijf PWN en Sweco hebben samen GeoWeb Management ontwikkeld. Met deze tool heeft u niet alleen duidelijk overzicht over al uw GeoWeb sites en datasets, maar ook over alle kaartservices waar u gebruik van maakt. Dit is bijzonder handig voor organisaties die – net als PWN – veel kaartservices gebruiken in hun GeoWeb sites. Als u in 1 van de services iets wilt wijzigen, dan ziet u dankzij de GeoWeb managementtool direct welke gevolgen deze wijziging zal hebben op andere sites en services. Heeft u interesse in deze oplossing? Neem dan contact met ons op!

Het probleem

Als u gebruikmaakt van GeoWeb is de kans groot dat u ook meerdere kaartservices gebruikt. Veel organisaties gebruiken bijvoorbeeld (eigen) ArcGIS-kaartservices, of andere kaartservices om BAG-gegevens of ruimtelijke plannen in hun GeoWeb-sites te verwerken. Verschillende informatiebronnen bieden meerdere, soms wel tientallen, van deze services aan. Zeker als u zelf meerdere GeoWeb sites beheert, kan het uitdagend zijn om al deze wijzigingen bij te houden en consistent in alle sites door te voeren. Vaak moet u dan per site alle afzonderlijke url’s van deze services nalopen om zo uw sites up to date te houden.

Andersom is het goed mogelijk dat u ook meerdere interne webservices of datasets beheert. Als u zelf aanpassingen wilt doen in deze services, dan wilt u graag vooraf weten welke services en sites door deze wijzigingen geraakt zullen worden.

De oplossing

Met de nieuwe GeoWeb managementtool heeft u de oplossing in handen voor bovenstaande situaties. De tool biedt u duidelijk overzicht over uw GeoWeb-sites, uw datasets en al uw (ArcGIS-) kaartservices. Hierdoor ziet u in één oogopslag in welke service een dataset is opgenomen, en welke sites die service ontsluiten. Bij veranderingen is het daarmee eenvoudig om te bepalen welke services en sites eventueel gecontroleerd of aangepast moeten worden.

PWN is een goed voorbeeld van een klant die veel verschillende interne en externe kaartservices gebruikt in haar GeoWeb-omgeving. Het is dan ook niet toevallig dat juist bij PWN de ontwikkeling van de GeoWeb managementtool heeft plaatsgevonden.

Bekijk de video

Belangstelling?

Hoewel GeoWeb Management bij PWN al volop in gebruik is, werken Sweco en PWN ook nog door aan de doorontwikkeling ervan. Organisaties die net als PWN van veel verschillende kaartservices gebruikmaken en belangstelling hebben in deze managementtool, kunnen contact opnemen met Sweco. In overleg kan dan worden bepaald of GeoWeb Management voor hen geschikt is.

Contact

Als u denkt dat uw organisatie ook iets kan hebben aan GeoWeb Management, laat het ons dan weten. U kunt vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs.

Contact