Home / Nieuws / GeoWeb versie 5.5 beschikbaar

GeoWeb versie 5.5 beschikbaar

De nieuwe versie van GeoWeb is beschikbaar. GeoWeb versie 5.5 is te downloaden via het klantenportaal Mijn GeoWeb. Er zijn een aantal nieuwe functionaliteiten beschikbaar en er zijn verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie. Zoals de multi-selectie, OGC-ondersteuning en nieuwe print-functionaliteit, die in GeoWeb maar ook in de Web Appbuilder voor ArcGIS kan worden gebruikt.

Wat is nieuw?

Een greep uit de nieuwe functionaliteit en verbeteringen in GeoWeb versie 5.5:

  • Bijlage: tijdens het aanpassen van een object in de viewer, of het aanmaken ervan, kan direct een bijlage worden toegevoegd. Hiervoor is geen extra stap meer nodig
  • Multi-selectie: alle resultaten kunnen worden toegevoegd aan een sterselectie als deze nog niet in de sterselectie bestaan
  • Open Geospatial Consortium (OGC): ondersteuning is uitgebreid en kan verzoeken met tijd-parameter verwerken
  • Nieuwe print-functionaliteit: vanaf versie 5.5 wordt de module Printing ondersteund. Het design is vereenvoudigd, overzichtelijker én natuurlijk webbased
  • Street Smart: de vernieuwde Street Smart-extensie voor GeoWeb kan gratis worden uitgeprobeerd voor een periode van 1 maand. Voor organisaties die een abonnement hebben op de point cloud data is nu de Smart Click functie beschikbaar
  • Content voorbeelden: de voor GeoWeb beschikbare ArcGIS Online content is uitgebreid, met ook voor-geconfigureerde lagen die in de kaartlagencatalogus gebruikt kunnen worden. Waaronder meerdere herbruikbare workflows en rapportages. Ook de PDOK contentsite wordt meegeleverd.
  • PDOK locatieserver: de PDOK locatieservice is uitgebreid met de suggestieservice
  • ArcGIS Server/Enterprise: GeoWeb 5.5 is volledig compatibel met ArcGIS Server en ArcGIS Enterprise 10.7 en 10.7.1

Wil je weten welke nieuwe functionaliteit en verbeteringen verder zijn doorgevoerd? Lees dan het document GeoWeb 5.5: wat is nieuw op het klantenportaal.

Direct aan de slag met GeoWeb 5.5

Gebruikers kunnen via het klantenportaal Mijn GeoWeb de nieuwste versie downloaden, net als de release-brief voor gebruikers. Gebruik je GeoWeb maar heb je geen inlog van het klantenportaal? Neem dan contact op met de helpdesk. Met die inlog heb je ook toegang tot alle documenten, video’s en Webinars die via het klantenportaal beschikbaar zijn voor gebruikers.

Extensies

Naast GeoWeb kun je natuurlijk ook gebruikmaken van een breed scala aan extensies. Deze zijn allemaal beschikbaar voor GeoWeb 5.5. Zoals de GeoWeb Profielentool, waarmee je in een paar klikken een profiel kunt maken op basis van rasterbestanden en 3D-lijnen. De Management tool, die beheerders een actueel overzicht biedt van alle GeoWeb sites, ArcGIS Mapservices, Datasets, Workflows, etc. En de CSW-extensie, waarmee je direct in GeoWeb zoektermen kunt invoeren, zonder van tevoren aan te geven in welke CSW-catalogus je wilt zoeken.

Meer weten over GeoWeb?

Wil je meer weten over de verschillende toepassingen van GeoWeb? Neem dan contact met ons op. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk, net zoals het aanvragen van een tijdelijke demolicentie.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36