Alle informatie op één plek met GeoWeb Viewer

Wil je een flexibele web viewer, die je overal toegang geeft tot alle relevante informatie? Met de GeoWeb module Viewer heb je een lichtgewicht viewer in huis, die je helemaal naar wens kunt inrichten. Eén van de vele opties is dat je 2D en 3D kaarten kun tonen. Ook kun je meerdere kaarten tegelijkertijd inzien en kun je de viewer eenvoudig aan bestaande websites toevoegen. Een voorbeeld waar GeoWeb Viewer succesvol is ingezet, is de Dataroom voor Rijkswaterstaat. Dataroom combineert gegevens uit verschillende systemen en helpt organisaties om snel en efficiënt te kunnen aanbesteden. Dit is succesvol ingezet voor de renovatie van de IJsselbruggen aan de A12.

Mogelijkheden GeoWeb Viewer

GeoWeb Viewer biedt ontzettend veel mogelijkheden. De opbouw van de viewer kan helemaal naar wens worden ingericht, bijna alles is te configureren. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van knoppen, balken en vensters. Of een kaart van de situatie in 2D naast de situatie in 3D, die je tegelijkertijd kunt bekijken.

De Viewer is gebouwd op de nieuwste ArcGIS API voor JavaScript, waardoor het een lichte en snelle applicatie is. Je kunt de Viewer altijd en overal openen, hiervoor heb je alleen internet nodig. Ook zijn koppelingen met andere applicaties mogelijk voor het uitwisselen van informatie. Denk aan Relatics, Ultimo en Sharepoint. Viewer is hiermee de ideale GeoWeb module om ingewikkelde informatie samen te brengen via een mooie kaartviewer.

De koppeling met Relatics in GeoWeb Dataroom

Samenbrengen van informatie

Alle informatie vanuit verschillende systemen en partijen samenvoegen, is bij grote projecten vaak zeer tijdrovend en foutgevoelig. Met alle gevolgen van dien. De genoemde GeoWeb-oplossing Dataroom helpt dit proces te vereenvoudigen. Met Dataroom heb je alle informatie uit meerdere bronnen op één plek.

Dataroom is voor Rijkswaterstaat ontwikkeld met GeoWeb Viewer. Het is een viewer waar data en informatie samenkomt op de kaart, door slim gebruik van GeoWeb en ArcGIS. De oplossing is toepasbaar voor ieder soort bouwwerk en kan bijvoorbeeld worden ingezet door waterschappen, provincies, gemeenten en aannemers. En kan daarnaast ook worden ingezet om na realisatie een bouwwerk eenvoudig te beheren, onderhouden en monitoren.

Video: GeoWeb Viewer in de praktijk

In de Dataroom zijn BIM- en GIS-gegevens bij elkaar gebracht met behulp van System Engineering (SE). De viewer combineert op die manier alle gegevens vanuit de bronsystemen. Het op die manier samenbrengen van data is nog niet eerder vertoond. Samen met Rijkswaterstaat is de data gecontroleerd, eenduidige labelvoering toegevoegd en zijn slimme koppelingen aangebracht. Zo is alle benodigde informatie voor het hele project via één systeem toegankelijk. Bekijk de video om een beeld te krijgen van de Dataroom-viewer:

Snellere doorlooptijd projecten

In het geval van de IJsselbruggen zijn de huidige staat en omgeving, en daarmee ook de risico’s, al voor de start van het project beter bekend. Dit leidt tot een snellere doorlooptijd van projecten. Het is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die GeoWeb Viewer kan bieden voor jouw organisatie en werkprocessen. Daarnaast heeft de Viewer ook meerwaarde in de keten van ontwerpen, realiseren en beheren van bouwwerken.

Meer informatie

Wil je meer weten over GeoWeb, GeoWeb Viewer of over Dataroom? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag alles over deze toepassingen en kijken samen met jou hoe we deze het beste kunnen inzetten binnen jouw organisatie.