Home / Nieuws / De voordelen van het vernieuwde GeoWeb

De voordelen van het vernieuwde GeoWeb

Wist je dat GeoWeb aan het vernieuwen is? En dat dit voor jou als GeoWeb-gebruiker of beheerder voordelen biedt? Veel klanten zijn al enthousiast over de nieuwe opzet. Waar voorheen veel functionaliteiten exclusief voor GeoWeb beschikbaar waren, zijn deze nu ook beschikbaar binnen ArcGIS Enterprise. GeoWeb en modules zoals Workflow, Reporting en Printing zijn daarmee flexibel in te zetten binnen jouw organisatie. We praten je graag even bij!

Dit is GeoWeb

Met GeoWeb haal je een volledige en vraaggerichte WebGIS-oplossing in huis. Complexe geo-vraagstukken kunnen met GeoWeb goed worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan het efficiënt afhandelen van meldingen openbare ruimte of het delen van werkzaamheden met externe partijen. Ook kleinere gis-oplossingen zijn met GeoWeb binnen handbereik, zoals het eenvoudig aanmaken van verschillende (gis-)websites en het visualiseren van data.

Wat is nieuw?

Met de nieuwe opzet van GeoWeb sluiten we volledig aan op de allernieuwste technische ontwikkelingen van ArcGIS Enterprise. Hierdoor kun je als GeoWeb-gebruiker nu ook profiteren van de technische vernieuwingen van het ArcGIS-platform. En kun je de GeoWeb-modules weer eenvoudig integreren in Esri’s webapps. Ook zijn nieuwe functionaliteiten beschikbaar, zoals kaartrotatie en 3D-toepassingen.

In de nieuwe opzet kun je, naast GeoWeb, de vijf modules los verkrijgen. Iedere module ondersteunt je bij een ander werkproces en helpt je bij het oplossen van (complexe) gis-vraagstukken. Door de flexibele opzet kun je zelf het pakket samenstellen dat past bij de werkprocessen van jouw organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld Workflow integreren met ArcGIS Online. Het gaat om de volgende modules:

Het nieuwe GeoWeb-licentiemodel

De verdere integratie van GeoWeb met ArcGIS Enterprise heeft ook geresulteerd in een nieuw licentiemodel: GeoWeb Enterprise. In het nieuwe licentiemodel krijg je nu toegang tot GeoWeb op basis van de bestaande ArcGIS User Types. Daarnaast is het nieuwe model gegoten in een abonnementsvorm, dat bestaat uit een jaarlijks vast abonnementsbedrag.

Extensies en oplossingen

Er zijn meerdere extensies en oplossingen beschikbaar, die zijn ontwikkeld als uitbreiding op de al beschikbare GeoWeb-functionaliteiten. Veel van onze klanten maken hiervan gebruik of hebben deze samen met ons ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan de Street Smart extensie om panorama foto’s binnen GeoWeb te bekijken.

Overstappen

Alle huidige GeoWeb-organisaties worden nog dit jaar uitgenodigd om over te stappen op het nieuwe licentiemodel, om zo gebruik te kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met jouw accountmanager van Esri of Sweco. We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag alles over de vernieuwingen van GeoWeb en de voordelen voor jouw organisatie.

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05