Home / Nieuws / Eenvoudig vanuit huis werken met de samenwerkingstool van GeoWeb
Samenwerkingstool GeoWeb

Eenvoudig vanuit huis werken met de samenwerkingstool van GeoWeb

Door de maatregelen tegen het coronavirus werken veel mensen vanuit huis. Dat is natuurlijk even omschakelen. Gelukkig zijn er veel handige tools, die het thuiswerken een stuk eenvoudiger maken. Hierbij denk je waarschijnlijk al snel aan Skype en Teams, maar wist je dat er in GeoWeb ook een handige samenwerkingstool zit, die voor alle gebruikers beschikbaar is? Met deze tool kun je vanuit huis eenvoudig en realtime met je collega’s samenwerken in GeoWeb!

Samenwerken in GeoWeb met de samenwerkingstool

De samenwerkingstool helpt je om ongeacht je locatie of device, realtime te kunnen samenwerken met je collega’s via de HTML5-viewer van GeoWeb. Met deze tool kun je in GeoWeb chatten met je collega’s. Dit kan via de chatfunctie door foto’s, teksten en schetsen op de kaart met elkaar te delen. Dit alles met de kaart als centraal communicatiemiddel. Nu de meesten van ons vanuit huis werken, is deze functie extra handig. Zo kun je namelijk toch samen met je collega’s vanaf verschillende locaties realtime samenwerken in GeoWeb.

Een handige bijkomstigheid van de tool is dat alle informatie die je hierin deelt, wordt opgeslagen. Je kunt de communicatie dus op een later moment terugkijken en gebruiken voor evaluatiedoeleinden. De samenwerkingstool is een standaardfunctionaliteit binnen GeoWeb en is zonder extra kosten beschikbaar.

Hoe werkt het?

Wanneer je een samenwerking begint, open je een nieuwe ‘samenwerkingsruimte’. Je kunt kiezen wie je hiervoor uitnodigt, wie bewerkingen mag uitvoeren en wie de samenwerkingsruimte beheert. Door bijvoorbeeld foto’s te delen en deze te linken aan een locatie kun je gemakkelijk waarnemingen delen, zoals bij hoogwater, overlast of vuil dat moet worden opgeruimd.

De samenwerkingsruimte én de gedeelde content zijn beveiligd door de GeoWeb beheerder, waardoor de informatie alleen beschikbaar is voor de collega’s die aan de chatroom zijn toegevoegd. Op deze manier kun je dus makkelijk samenwerken en snel reageren op berichten van je collega’s, ook vanuit huis. Alle berichten verschijnen in een tijdslijn aan de linkerkant van de GeoWeb-viewer. Als de samenwerkingstool (nog) niet beschikbaar is binnen de GeoWeb-viewers van jouw organisatie, kun je contact opnemen met jouw GeoWeb-beheerder. De beheerder kan deze functie dan eenvoudig activeren.

Geocortex heeft een instructievideo gemaakt over de samenwerkingstool. Bekijk deze video hier.

Samenwerkingstool GeoWeb

Vanuit huis werken

Net als iedereen in Nederland zijn wij vanuit Sweco ons ervan bewust dat de huidige omstandigheden veel aanpassingsvermogen en flexibiliteit vragen. Gelukkig is GeoWeb zo ingericht, dat je hiermee ook gewoon vanuit huis kunt werken.

Heb je vragen over de samenwerkingstool? Of zijn er andere zaken waarmee wij je kunnen helpen? Laat het ons gerust weten. Wij werken onverminderd door en staan voor je klaar.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36