Home / Nieuws / Video: Waterschap Zuiderzeeland schouwt volledig digitaal

Video: Waterschap Zuiderzeeland schouwt volledig digitaal

Waterschappen voeren jaarlijks meerdere schouwrondes uit, om te controleren of watergangen voldoende worden onderhouden en schoongemaakt. Om dit proces digitaal uit te voeren is er de handige GeoWeb Schouw-App. Daarmee kun je de schouw klaarzetten voor de opzichter, die deze op locatie digitaal kan uitvoeren via een tablet of telefoon. Zoals bij Waterschap Zuiderzeeland, waar ze 4 keer per jaar in totaal zo’n 6000 sloten schouwen. De Schouw-App maakt het proces een stuk gemakkelijker en efficiënter. Els Poldervaart, secretaresse waterbeheer bij Waterschap Zuiderzeeland: “Zowel binnen als buiten levert het ons ontzettend veel tijdswinst op.”

Eenvoudig schouwen met de Schouw-App

Alle waterschappen van Nederland gebruiken GeoWeb ter ondersteuning van het geo-informatieproces. Een deel van hen gebruikt ook de GeoWeb Schouw-App voor het uitvoeren van diverse schouwprocessen. Zo ook Waterschap Zuiderzeeland, waar de medewerkers hun tablet gebruiken met daarop de Schouw-App. In het veld ziet een medewerker zijn eigen GPS-positie op de kaart en kan hij een sloot aantikken om aan te geven of deze wel of niet voldoende schoon is.

De registratie wordt eenvoudig in een paar klikken vastgelegd en vervolgens automatisch verwerkt in de schouwbrief. Alle slooteigenaren ontvangen een schouwbrief voor alle sloten die niet goed zijn onderhouden. Hierin staat dat het vereiste onderhoud alsnog moet worden uitgevoerd voor de herschouw. In de bijlage ziet de slooteigenaar een afbeelding van de sloot en de contactgegevens van de toezichthouder. Bekijk de video om te zien hoe Waterschap Zuiderzeeland werkt met de Schouw-App:

Snel en efficiënt informatie uitwisselen

Door gebruik te maken van de Schouw-App kunnen medewerkers in het veld nog sneller informatie registeren en uitwisselen. Deze informatie kan vervolgens eenvoudig gebruikt worden voor de schouwbrieven, die met GeoWeb worden gegenereerd. Het schouwproces wordt hierdoor efficiënter, makkelijker en nauwkeuriger. Ook de communicatie met slooteigenaren is duidelijk en inzichtelijk. Alles bij elkaar leidt dit tot een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing.

Meer informatie

Ben je benieuwd op welke manier de GeoWeb Schouw-App jouw werk makkelijker en efficiënter kan maken? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36