Home / Nieuws / Sweco sluit raamovereenkomst af met Rijkswaterstaat en ProRail
geoweb prorail rijkswaterstaat

Sweco sluit raamovereenkomst af met Rijkswaterstaat en ProRail

Als toonaangevende, grote organisaties zoals Rijkswaterstaat en ProRail raamcontracten afsluiten, dan doen zij dat niet met de eerste de beste. Veelal gaan daar uitgebreide (Europese) aanbestedingen aan vooraf. Het is dan ook met gepaste trots dat we vanuit Sweco kunnen melden dat er weer enkele nieuwe raamovereenkomsten bij zijn gekomen.

ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. In totaal beheert ProRail ruim 7.000 kilometer spoor. Voor de interne en externe informatievoorziening en het beheer van alle assets maakt ProRail intensief gebruik van GIS zoals het ArcGIS-platform van Esri en FME. Voor de front-end toepassingen zoals het visualiseren en presenteren van geodata maakt ProRail gebruik van GeoWeb. Voorbeelden zijn Railmaps en Spoorwerk in uw buurt.

Raamovereenkomst voor beheer en ontwikkeling GIS-domein

Na een aanbestedingsprocedure heeft ProRail met Sweco een raamovereenkomst afgesloten voor de levering van diensten op het gebied van FME en het ArcGIS-platform van Esri, waaronder ook GeoWeb. Deze raamovereenkomst is afgesloten voor een periode van minimaal 3 jaar en maximaal 8 jaar.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat die dagelijks werkt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Zoals uitgedrukt in haar officiële missie, betekent dit dat Rijkswaterstaat wil bijdragen aan: ‘Een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt.’

Raamovereenkomst GIS-dienstverlening

Sweco draagt bij aan de hierboven genoemde missie van Rijkswaterstaat door GIS-diensten en -producten te verzorgen. In de zogenaamde GIS Catalogus, die Sweco al in 2002 voor het eerst mocht realiseren, staan de GIS-producten én GIS-diensten gedefinieerd die Sweco voor Rijkswaterstaat kan verzorgen. Daaronder vallen zowel eenvoudige, standaard GIS-werkzaamheden als de meer innovatieve projectgerelateerde dienstverlening en advisering. Met de nieuwe raamovereenkomst die in 2018 is afgesloten, kunnen we nu zeggen dat we al meer dan 16 jaar lang ononderbroken GIS-diensten verlenen aan Rijkswaterstaat.

Enterprise license agreement FME

Ook voor de FME-licenties heeft Rijkswaterstaat vorig jaar gekozen voor Sweco. Door het afsluiten van een Enterprise License Agreement kan Rijkswaterstaat al haar FME-licenties en support via Sweco laten verlopen. Sweco is Platinum Value Added Reseller. Deze selecte status geeft Safe Software aan partners die bewezen hebben de toegevoegde waarde van FME optimaal te kunnen vertalen naar de diverse praktijk van hun klanten. Net als GeoWeb, waarvoor Rijkswaterstaat al langere tijd een raamovereenkomst heeft met Sweco, is FME een belangrijke bouwsteen in de totale geo-architectuur van Rijkswaterstaat.

Meer weten?

Of je nu bij een grote of een kleinschalige organisatie werkt, wij zijn ervan overtuigd dat GeoWeb en FME het verschil kunnen maken. Ben je benieuwd welke oplossingen wij voor jouw organisatie zien? Neem contact op met een van onderstaande adviseurs. Of maak een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie.

Erwin van Klaveren

Teammanager GIS Projects

[email protected]
+31 (0)6 51 00 22 36

Kirsten Culp

Teammanager GIS Consultancy

[email protected]
+ 31 (0)6 51 00 05 54

Marcel Steenis

Productmanager

[email protected]
+ 31 (0)6 54 28 77 05